'shadows'

"Do we really care, do we really ask, do we really listen, do we really see ... what lies beneath the shadows."

Vorige slide
Volgende slide

Over 'Shadows'

“Toen ik deze serie maakte, volgde in de jaaropleiding bij Fotoschool Keistad. Eindopdracht van de opleiding was het maken van een portfolio; een serie aan foto’s met een bepaalde consistentie qua verhaal of technische vorm. 

De eerste keer dat ik in de studio stond, voelde ik me als een kind in een snoepwinkel. Al die verschillende lampen waarmee ik het licht kon creëren wat ik wilde. Geweldig vond ik het! In onze groep ontstonden vriendschappen met mensen die dezelfde passie voelden als ik. Samen hebben we eindeloos geoefend en met heel veel ’trial and error’ kwam ik op het punt dat ik het beeld konden maken wat ik voor ogen had. 

Dat ik voor mijn portfolio koos voor het thema ‘shadows’ was dan ook een logisch gevolg. Schaduwen in foto’s zorgen voor een diepere laag omdat juist daar waar de schaduw ligt het echte beeld zich vormt. Als fotograaf en tekstschrijver geloof ik in de kracht van tekst en beeld. Daarom schreef ik voor mijn presentatie dit gedicht. Dit samen heeft voor mij deze serie gevormd”