Fotograaf Tekstschrijver Fotografie Gooi

Projecten

Mag ik jou hier binnenkort ook vermelden?

Reismetkinderen.nl

Tekst voor website, blog, reisschema

Voor Nynke, eigenaresse van deze toffe reisorganisatie schrijf ik teksten voor de website, praktische info over bestemmingen, reisprogramma’s, blogs en zorg ik dat haar social media gevuld is met leuke posts.

“Het is nog vroeg, de zon kleurt het landschap oranje met een vleugje paars. Je zit op de veranda van je lodge, ademt de frisse ochtendlucht in en warmt je handen aan een hete kop thee. ‘Zie ik het nou goed? Staat daar een olifant? Jongens, wakker worden, kom kijken!’ Dit zou zomaar een ochtend tijdens jouw rondreis door Zuid-Afrika kunnen zijn.”

“Reizen door Thailand is goed te doen en voor (jonge) kinderen geweldig. Hop! Op de boot naar een tropisch eiland, spelen op een schommel die aan een palmboom is geknoopt of zwemmen onder een verkoelende waterval. Voor kinderen is er altijd wat te zien en te beleven, de lokale bevolking is dol op ze en de smoothies, loempia’s en pannenkoeken zijn verrukkelijk.”

Travelz

Reisverhalen & Blogs

Travelz is mijn platform om te kunnen doen wat ik het allerleukst vind: het creëren van tekst en beeld! Op Travelz.nu vind je reisverhalen en tips over wereldse bestemmingen. 

“Ik knipper met mijn ogen en luister naar de kwetterende papegaaien boven mijn hoofd. Daar sta ik, omringd door palmbomen, tussen de reusachtige wortels van een ficus met de herfstzon op mijn gezicht. Is dit echt Spanjes derde grootste stad? Valencia, met haar imposante bouwwerken, authentiek en modern, sierlijk en strak, historisch en eigentijds, is tussen als dat groots een groene oase van rust.”

“Taxi, taxiiiiiii!” Nog een beetje wiebelig van de hobbelige overtocht op een volgepropte ferry, sta ik op de steiger van Morro de São Paulo. Had ik niet ergens gelezen dat hier geen auto’s rijden? Verbaasd kijk ik op. Recht in een rij parelwitte tanden, glimmende ogen en een enthousiaste grijns die de helse boottocht in mijn geheugen doet verschrompelen. Grijns heet Felipe en hij wijst trots naar zijn kruiwagen waarop het woord taxi in bonte letters is geverfd. Ik weet: dit eiland heeft mij nu al ingepakt.”

Reiz& Magazine

Reisartikel over streetart in Keulen

Een reisartikel gepubliceerd door Reiz& Magazine. In Keulen interviewde ik kunstenaar Tim Ossege, in de kunstscene beter bekend als seiLeise, Hij maakte me wegwijs in de wereld van streetart en inspireerde me dit reisverhaal te maken.  

“Tim is aangeschoven aan mijn tafeltje in het café. Behalve de hoody zie ik geen overeenkomsten met het schrikbeeld dat ik vooraf had. Voor mij zit een bescheiden, rustige jongen die met passie over zijn werk vertelt. ‘Waarom SeiLeise?’ vraag ik hem. ‘Het is een sport om ongezien kunst achter te laten, je fingerprint te zetten. Ik blijf graag onder de radar’, verklaart Tim. De straatkunstenaars zijn altijd op zoek naar een kans om hun artistieke boodschap te verspreiden. En dat doen ze hier in Keulen veelvuldig en met elan.” …

De Reistoko

Tekst voor website, blog, nieuwsbrief

Ilse, eigenaresse van de Reistoko inspireert je met de beste en meest originele reistips. Ik help haar dit goed te verwoorden door het schrijven van webteksten, inspiratiepagina’s, blogs en nieuwsbrieven. Daarnaast schrijf en plan ik berichten voor haar social media kanalen.

Diverse ondernemers

Social Planner

Voor diverse organisaties en zelfstandig ondernemers schrijf en plan ik hun social media berichten. Aan de hand van hun input en inbreng van mijn kant schrijf ik in de stijl die bij hen past.

Accountant Abcoude

Tekst & fotografie website & socials

Voor de nieuwe website van deze accountant mocht ik aan de slag met de teksten. Na een brandingshoot konden we hier professionele foto’s aan toevoegen. Linked-In wordt wekelijks gevuld met nieuwe berichten en beeldmateriaal.

Zoover

Diverse teksten voor landingspagina's

Voor Zoover heb ik diverse landingspagina’s mogen schrijven; algemene informatie en tips over uiteenlopende thema’s en bestemmingen. Hieronder een paar voorbeelden.

Noorwegen, sprookjes, gletsjers en walvissen. Veelzijdigheid; dat is hoe je Noorwegen in één woord kan omschrijven. Uitgestrekte bossen en lagere heuvels in het oosten en grillige fjorden en natuurparken in het westen. De bergen staan er rechtop in zee. In elk seizoen is er iets te zien en doen en het noorderlicht? Dat tref je met ‘a bit of luck’ van oktober tot en met februari in het uiterste noorden en op de Lofoten.

“Denk je Weissensee, dan denk je elfstedentocht: de bergen wit, het ijs zwart, de lucht kraakhelder. Een uitdaging op ruim zes vierkante kilometer bevroren water. Hoe anders is het in de zomer, geliefd door zeilers, surfers en duikers. De omgeving leent zich uitstekend voor wandel- en mountainbiketochten waarna een verfrissende duik in het meer altijd welkom is.”

Columbus Magazine

Reisartikel 'Puur Panama'

Een reisartikel over de nog echt pure delen van Panama. Ik schreef het voor Colombus Magazine en plaatste delen ervan op de site van Travelz.

“Ik twijfel of ik wakker ben of dat ik droom. Het klinkt alsof iemand naast mijn bed de douche heeft aangezet op standje waterval. Ik kijk door mijn klamboe naar buiten: jungle gevuld met grote dikke druppels. Groene bladeren, zo groot als parasols buigen door de massa water die uit de lucht komt. Vreemde geluiden vullen mijn kamer. Getjirp, gekwetter en een krakend geluid. Ik lig op de bovenste verdieping van mijn jungalow. De naam zelf zegt genoeg. Zoef! Een vleermuis scheert vlak langs mijn bed. Had ik al verteld dat mijn kamer open is?”

Onze chauffeur slingert zijn auto door het met mist omhulde gebergte. Hij beleeft overduidelijk lol aan het bedwingen van de haarspeldbochten en omzeilen van de gaten in de weg. We stuiteren van links naar rechts en zijn blij dat geen van ons snel last heeft van wagenziekte. Na de turbulente autorit komen we enigszins wiebelig aan bij de kust. Bootjes, beschilderd als drijvend kunstwerk, sieren de kleine haven. We kiezen de mooiste en gaan op weg naar ons eigen Expeditie Robinson avontuur.”

Reiz& Magazine

Reisartikel Griekenland

Een reis in de voetsporen van Odysseus; eilandhoppen over eilandhoppen over de Ionische eilanden. Het reisartikel schreef ik in opdracht van Reiz& Magazine. Het werd samen mijn foto’s gepubliceerd in het magazine van november 2017.

“We koersen langs de westkust, van noord naar zuid. Door rommelige dorpjes met een vintage sfeer, alsof het zo bedacht is. Zoef! Linksaf de bergen in. Ferme haarspeldbochten vormen lussen in het beboste massief. Ogen op de weg. Hier wil je geen brokken maken. De ikonostasies (heiligenhuisjes) langs de weg maken indruk. Ze herdenken de mensen die hier verongelukt zijn. In het dal ligt dorpje Eglouvi er slaperig bij. De blauwwitte kerktoren steekt eigenwijs af bij de pastelgekleurde huizen. We strijken neer op het dorpsplein. Het is er heerlijk koel, omsluierd door reusachtige bomen. Grieken praten, drinken frappé en spelen backgammon, zoals het hier hoort.”

Lekker?

Als ik je teksten schrijf?

Hoe lekker zou het zijn als ik de teksten voor je schrijf? Zit je soms te zwoegen op die ene alinea, de zoveelste social media post of de nieuwsbrief die nu echt de deur uit moet? Krijg je het best wel verteld maar moeilijk geschreven? En heb je het eindelijk af, dan ‘pakt’ het je niet. Laat me je helpen en plan vrijblijvend een afspraak in. 

“Teksten verpakt in de juiste ’tone of voice’. Zo help ik ondernemers hun verhaal te vertellen.”