Krijg de kinderen er leuk op!

Leuke foto’s maken van kinderen is soms best een uitdaging. “Sem, blijf nou staan!” “Lisa, kijk even deze kant op!” Dan heb je ze eindelijk naast elkaar staan, en lijkt het geheel toch ineens niet meer zo enthousiast als je voor ogen had. Herkenbaar? Met deze tips maak je voortaan de leukste en meest spontane foto’s. 

Allereerst! Zet ze niet op een rijtje!

Kinderen zijn kinderen, lekker speels en spontaan. Dat wil je terug zien in de foto. Door de kinderen wat kris kras in het beeld te plaatsen wordt de foto veel spontaner. Laat bijvoorbeeld een paar kinderen zitten en de anderen er een beetje overheen hangen. Als ze staan laat de middelste dan recht naar voren kijken en zet de anderen er in ca 45 graden voor en/of naast. Zo ziet het er veel speelser uit.

Speel een spelletje

Bijvoorbeeld het spelletje “Wie?” Wie heeft de meeste rommel op zijn kamer? “Wie van jullie kan de beste moppen vertellen? Wie heeft de meeste rommel op zijn kamer? Wie laat de meeste boeren?” Gegarandeerd succes, lachende kinderen en spontaniteit in beeld.

Lekker lopen

Ben je buiten, in het park of bos? Als kinderen lopen zijn ze niet bezig met poseren en ziet alles er veel spontaner uit. Geef jezelf de tijd om leuke foto's te maken door de kinderen een stuk van je weg te laten lopen. Vraag ze na 60 seconden om te omdraaien en hand in hand naar je toe lopen terwijl ze elkaar iets grappigs vertellen. Ze hoeven niet altijd recht in de camera te kijken. Als ze elkaar iets vertellen en daardoor naar elkaar kijken is het des te leuker.

Laat ze spelen

Geef ze iets te doen of om mee te spelen; een bellenblaas of blaasbloem werkt altijd goed. Even ruiken aan een bloem, knuffelen met de pop of spelen met de step of loopfiets. Als jij zorgt dat je er klaar voor staat, leg je dat ene leuke moment zeker weten vast.

Een spontane lach

Bij een oprechte glimlach glanzen de ogen mee. Maar hoe zorg je voor een spontane lach? Laat ze iets grappigs doen, bijvoorbeeld op elkaars rug klimmen en elkaar vervolgens aankijken. Dit kan bijna niet dus zorgt zeker voor hilariteit en een spontane lach. Of vraag of ze elkaar 30 seconden aan willen kijken zonder te lachen. Het duurt nooit lang tot er een lachbui uitbreekt. En jij klikt!